Икономическата криза, породена от пандемията от COVID-19, ще промени дълбоко световната

...
Икономическата криза, породена от пандемията от COVID-19, ще промени дълбоко световната
Коментари Харесай

Лагард: Кризата ще задвижи дълбоки промени в световната икономика

Икономическата рецесия, подбудена от пандемията от COVID-19, ще промени надълбоко международната стопанска система към повече екология, цифровизация и по-съвременни начини на работа, а Европа е в отлична позиция за това, съобщи през днешния ден президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард, цитирана от Агенция Франс Прес.

Тази рецесия ще ускори преобразованията, които към този момент се бяха обрисували в стопанските системи ни, предвижда шефката на ЕЦБ на видеоконференция на стопански конгрес в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това, което ние видяхме в производството, работата и търговията, ще форсира преобразованията и ще докара евентуално до еволюция към един по-траен и по-екологичен модел, добави Лагард.

Очаква се рецесията да свие веригите за доставяне с близо 35 на 100 и да усили роботизацията в индустрията с близо 70-75 %, предвижда тя.

Европа е в отлична позиция за тази смяна. Нашият континент е приютил най-широкия бранш на кръговата стопанска система и на екологичните нововъведения в света, а еврото е първата валута, употребена за издаването на зелени облигации, акцентира Лагард.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР